Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@07:04:59 GMT

چرا گوشی شیائومی بازار ایران را تسخیر کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۲۱۸۶

چرا گوشی شیائومی بازار ایران را تسخیر کرد؟

یکی از اتفاقات بزرگ بازار موبایل ایران در سال‌ های اخیر، مطرح شدن گوشی شیائومی و محبوبیت روزافزون آن میان مصرف‌کنندگان تجهیزات الکترونیکی بود.

 به گزارش ایسنا، بنابر اعلام لوتوس، شاید تا پیش از آن، و با وجود ابربرندهایی مانند هوآوی در کشورمان، بسیاری نظر مساعدی نسبت به گوشی ‌های چینی نداشتند. حتی مقایسه‌ قیمت گوشی موبایل شیائومی با امکانات گوشی شیائومی باعث نمی ‌شد که این افراد نظر خود را تغییر دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما بازار آزاد همواره نشان داده است که صرف نظر از اتفاقات همیشه مسیر خود را طی خواهد کرد. و یکی از قواعد این بازار، همان ضرب‌ المثل مشهور انگلیسی است. «زمانی که بادهای تغییر در سرزمینی شروع به وزیدن کند، کسی را یارای مقاومت در برابر آن نخواهد بود».

برند گوشی شیائومی از کجا پیدایش شد؟

از زمانی که نخستین گوشی‌ های چینی وارد بازار ایران شدند زمان زیادی می‌ گذرد. به یاد دارم اولین باری که یک برند گوشی چینی را از نزدیک دیدم در نمایشگاه الکامپ هشتاد و نه بود. در آن زمان برندهای مطرح بازار موبایل اندرویدی شامل اچ ‌تی ‌سی، سونی اریکسون و نوکیا با سیستم عامل سیمبیان بودند. برند چینی که در آن نمایشگاه اولین گوشی‌های خود را عرضه کرده بود، هوآوی بود.

شاید در آن زمان (مشابه وضعیت گوشی شیائومی در سال ‌های اخیر) تنها عده‌ی معدودی متوجه می‌ شدند که در حال دیدن آینده‌ بازار موبایل هستند. در همان زمان و در عین ناباوری بسیاری، صاحب ‌نظران و ناظران بازار غربی بر این باور بودند که برندهایی که در بالاتر نام آن‌ها رفت، به زودی از صحنه محو خواهند شد. و دیدیم که همین طور هم شد.

گوشی شیائومی چطور بازار را فتح کرد؟

گوشی شیائومی یک شبه به این موفقیت‌ ها دست نیافت. اگر به یاد داشته باشید، زمانی که اپل ساخت و اسمبلی گوشی‌های خود را به کارخانه ‌های چینی واگذار کرد بسیاری بر این تصمیم آنان خرده گرفتند. آنها باور داشتند که شرکتی مانند اپل که به عرضه‌ محصولات در قله‌ کیفیت و لبه‌ فناوری روز مشهور است، نباید با کشوری که به ساخت محصولات بی ‌کیفیت شهره است، همکاری کند. 
آنان دلیل این امر را پایین آمدن هزینه تمام شده قیمت گوشی موبایل می‌ دانستند.

دلیل شهرت گوشی شیائومی چیست؟

نخستین روزهایی که نام گوشی شیائومی در ایران در افواه شروع به زمزمه شدن نمود، حدود سال ۲۰۱۵ میلادی بود. در آن زمان شیائومی نخستین گوشی آبرومند خود، یعنی ردمی نوت ۳ را عرضه کرده بود. عواملی که موجب شهرت یافتن آن گوشی شدند، به جز طراحی زیبا و متفاوت یا شباهت عجیب توسعه‌ی اندروید آن به آی او اس یا کیفیت ساخت و سخت‌افزارهای به کار رفته در آن، قیمت گوشی موبایل ردمی نوت بود که به شکل عجیبی پایین بود.
به همین دلیل زمانی که گوشی می ۵ عرضه شد، جز عده‌ محدودی از گیک ‌های تکنولوژی، کسی نمی ‌دانست که گوشی ‌های شیائومی در حال تولید چه محصولات شگفت‌ انگیز و خارق ‌العاده‌ای است. در سال‌ های تالی، شیائومی با در پیش گرفتن استراتژی محاصره بازار، طیف ‌های وسیعی از انواع گوشی ‌ها را به بازارهای آسیایی در کنار چین، روانه کرد. با این وجود، این گوشی‌ ها به ندرت به ایران می ‌رسیدند.

چرا گوشی شیائومی محبوب است؟

در انتها بهتر است نگاهی به دلایل محبوبیت و موفقیت‌ های پی در پی این برند بیندازیم. واضح است که قیمت گوشی موبایل تنها دلیل این برند نیست. در ادامه صحبت پیشین، بهتر است به تشریح استانداردهای جدید تعریف شده برای موبایل توسط این برند بپردازیم. این استانداردها را در چند زمینه می‌توان بررسی کرد. 

زیبایی

نخست، طراحی‌ های متفاوت گوشی شیائومی است که انقلابی را در مکعب های سیاه و زشتی که به عنوان موبایل فروخته می‌شدند را موجب شد. هرچند شاید افراد آشنا با بازار چین با این ادعا درباره شیائومی موافق نباشند.
چون در این زمینه برندهایی مثل میزو یا نوبیا هم دستاوردهای بزرگی داشته و خلاقیت‌ های حیرت انگیزی را از خود نشان داده اند. این برندها نیز از نظر قیمت گوشی موبایل رقیب شیائومی محسوب می‌ شوند.

مشخصات فنی

دومین موضوع، کانفیگ‌ های قدرتمند گوشی شیائومی است. از گذشته تا زمان نوشتن این سطور، شیائومی همیشه از بهترین چیپست‌ ها و پردازنده های گرافیکی برای گوشی های خود استفاده نموده است. آن‌ ها برای این کار همیشه از آخرین نسل های چیپست اسنپدراگون یا برجسته‌ ترین های مدیاتک بهره برده اند.
 استفاده از لنزهایی با رزولوشن و مشخصات دیوانه وار نیز تبی بود که گوشی شیائومی وارد بازار کرد. زمانی که همه انتظار گوشی با دوربین دوگانه ۲۰ و ۲ مگا پیکسل را داشتند، شیائومی دوربین سه گانه ۱۰۸، ۴۵ و ۲۰ مگاپیکسلی را عرضه می‌کرد.

قیمت گوشی موبایل شیائومی: برگ برنده

قیمت گوشی موبایل شیائومی، تنها در انتهای این لیست می‌تواند قرار گیرد. البته یکه تازی شیائومی در این موضوع، خود اظهر من الشمس است. اگر امروز به سایت‌ های بررسی گوشی موبایل یا فروشگاه هایی مثل فروشگاه اینترنتی لوتوس مراجعه کنید، می‌بینید که گوشیهای رقیب هر مدل شیائومی، قیمتی در حدود سه یا چهار برابر آن را دارند.
این صرف نظر از قیمت گوشی موبایل در مدل های پرچمدار سامسونگ یا اپل است که بدل به محصولاتی لوکس با قیمت های نجومی گشته اند. پس اگر قصد خرید گوشی موبایل را دارید، نام شیائومی و فروشگاه اینترنتی لوتوس https://lotuslaptop.com  را به یاد داشته باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گوشی شیائومی قیمت گوشی موبایل بازار موبایل ایران قیمت گوشی موبایل گوشی شیائومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

خبرگزاری فارس در مطلبی مدعی شد که تخفیف نفت ایران کمتر از ده درصد است.

این خبرگزاری نوشت: درحالی یکی از نماینده‌های سابق مجلس ادعا کرده ایران نفت خودش را به حراج گذاشته است که حتی رسانه‌های غربی نیز به کاهش رقم تخفیف و در نتیجه افزایش درآمد‌های نفتی ایران اذعان کرده‌اند.

«ما نفت نمی‌فروشیم بلکه مال دزدی را به حراج گذاشته‌ایم»، این اظهارنظر غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده سابق مجلس و البته ردصلاحیت شده در دوره فعلی است که در روز‌های گذشته در فضای مجازی به خصوص در رسانه‌های فارسی‌زبان وایرال شده است.

وی در توجیه ادعای خود ادامه می‌دهد که بعد از جنگ اوکراین و اعمال سقف قیمت ۶۰ دلاری برای صادرات نفت روسیه، روس‌ها نفت خود را زیر قیمت ۶۰ دلار می‌فروشند و برای نفت ایران این قیمت پایین‌تر است.

اما آنچه این فارغ‌التحصیل رشته عمران در گرایش خاک در تحلیل بازار جهانی نفت توجه نکرده؛ این است که سیاست سقف قیمتی غرب در مقابله با روسیه کاملا شکست خورده به طوری که در رسانه‌ها و موسسات غربی نیز بار‌ها به این موضوع اذعان شده است.

اذعان موسسات غربی به شکست سقف قیمت ۶۰ دلار

به عنوان مثال خبرگزاری رویترز در ماه مارس سال جاری میلادی در گزارشی تیتر می‌زند: «فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند» و می‌نویسد که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است، رقمی که البته در ماه سپتامبر به حدود ۸۴ دلار رسید. در واقع فقط اگر قیمت جهانی نفت کاهش یابد، اروپایی‌ها می‌توانند خوش‌شانس باشند.

همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

این اتفاق درحالی رقم می‌خورد که هند نسبت به چین در همراهی بیشتری با سیاست‌های تحریمی غرب قرار دارد، دو کشوری که در شرق آسیا اکنون جایگزین بازار نفت روسیه در اروپا شده‌اند.

همچنین رویترز با استناد به گزارش بانک مرکزی روسیه اشاره می‌کند که روس‌ها تقریبا همه نفت خود را بالاتر از سقف قیمت فروخته‌اند و اعمال سقف قیمت تنها باعث شده که نفتکش‌های بیشتری به ناوگان سایه روسیه بپیوندند.

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

اما در کنار اذعان همه موسسات خارجی بر ناکارآمدی سیاست سقف قیمت، باید توجه داشت که در حال حاضر مقصد اصلی صادرات نفت ایران پالایشگاه‌های خصوصی چین است و عمده فروش نفت روسیه از اروپا به هند تغییر پیدا کرده و در بازار چین نیز روس‌ها در بازار رسمی پالایشگاه‌های دولتی این کشور حضور دارند، در نتیجه رقابت ایران و روسیه به دلیل تفکیک بازار‌ها به حداقل ممکن رسیده است.

هر چند در شرایط تحریم و به دلیل ایجاد ریسک، هزینه صادرات نفت ایران در قالب تخفیف بیشتر می‌شود، اما این رقم به هیج وجه به معنای حراج نیست، به گونه‌ای که حتی خبرگزاری رویترز نیز در یک عقب‌نشینی منطقی، رقم تخفیف هر بشکه نفت ایران را در حدود ۵.۵ الی ۶.۵ دلار و حتی در برخی معاملات به میزان ۴.۵ تخمین می‌زند.

با توجه به قیمت ۸۳ دلاری نفت ایران، این میزان تخفیف کمتر از ۱۰ درصد و حتی نزدیک ۵ درصد از بهای نفت کشور می‌باشد که در شرایط بازار امری طبیعی است کمااینکه کشور‌های غیرتحریمی نیز در برهه‌هایی حاضر به ارائه تخفیف برای افزایش فروش و درآمدزایی نفتی شده‌اند.

درآمد ۳۶ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت

نکته جالب اینکه این نماینده اسبق مجلس ادعا می‌کند که درآمد سالانه نفت ایران ۲۲ میلیارد دلار است درحالیکه این رقم باید بیش از ۴۰ میلیارد دلار باشد. البته کافی است که به آمار گمرک ایران مراجعه کنیم که بر مبنای آن درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار بوده است. ظاهرا آقای نماینده سابق علاوه بر مراجع خارجی، حتی آمار داخلی را نیز به درستی بررسی نمی‌کند.

طبیعتا وقتی مستندات قوی ادعای نماینده سابق را درباره فروش نفت رد می‌کند، همراهی با وزیر سابق نفت بیژن زنگنه در یکی از اجلاس‌های اوپک نمی‌تواند برای مخاطبان جهت پذیرش حرف قانع‌کننده نیست.

هر چند همین نشست و برخاست‌های سیاسی است که می‌تواند بر موضع‌گیری‌ها اثر بگذارد و یا شاید این نماینده سابق وضعیت صادرات نفت در دولت قبل را به دوران حاضر تعمیم داده است.

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • گوشی گلکسی A12 ناچو سامسونگ + قیمت موبایل Samsung Galaxy A12 Nacho
  • گوشی شیائومی 14 SE ماه آینده عرضه می‌شود
  • مانیتور شیائومی ردمی G27Q 2025 با چه قیمتی عرضه می‌شود؟
  • مرگ موبایل‌ قاپ فراری با شلیک پلیس
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد!
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ آیفون ۱۳ چند؟